TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Kuzey Kore, FIFA’ya yapılan yolsuzluk soruşturmasının arkasında ABD'nin olduğunu iddia etti.

Kuzey Kore’nin resmi yayın organlarından Rodong Shinmun’da bugün sıra dışı bir yazı yayınlandı. ‘Sporu, siyasi emellere alet eden kötü davranış’ başlıklı yazıda, FIFA’ya yapılan yolsuzluk soruşturmasının arkasında ABD'nin olduğu öne sürüldü.

“ABD, kendi çıkarlarına ters düşen her hareketi ‘Uluslararası hukuka aykırıdır’ diyerek inat eder; ancak mesele kendine döndüğünde ise farklı davranışlarda bulunur.” ifadelerinin yer aldığı yazıda, ABD yönetiminin FIFA soruşturmasındaki tutumu eleştirildi.

“ABD, FIFA’daki dönen yolsuzlukların kendi bankaları üzerinden yapılmış olmasını bahane ederek, yolsuzluk soruşturmasını kendisi yürütmek istiyor.” diye değerlendirmelerin yapıldığı yazıda, “Uluslararası bir kuruma bir ülkenin tek başına soruşturma başlattığı nerede görülmüş?” eleştirisi yer aldı.

Rodong Shinmon, ABD’nin bu tür tavır takınmasını, Washington yönetimi ile Moskova yönetimi arasındaki çekişmeye bağladı. 2018 yılında Dünya Kupası’na Rusya’nın ev sahipliği yapacağı hatırlatılan yazıda, ABD’nin Moskova yönetimine engeller çıkarmak için böyle bir yola başvurduğu ileri sürüldü.

Editör: TE Bilisim