Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Kuzey Kore Hava Kuvvetleri'ni ziyaret ettiği sırada, ani bir kararla başkanlıktan Orgeneral Ri Pyong-chol'u alarak yerine daha düşük rütbeli Tuğgeneral Choe Yong-ho'nu getirdiği bildirildi. Kararın neden alındığı ile ilgili ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'ndaki (KCNA) habere göre, ülke lideri Kim'in ani kararıyla, Tuğgeneral Choe Yong-ho'nun, Kuzey Kore Halk Ordusu Hava Kuvvetleri başkanlığına getirildiği bildirildi. Hava Kuvvetleri'nin eski Başkanı Orgeneral Ri'nin ise, Merkezi Komite'ye transfer edileceği ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Güney Kore Birleştirme Bakanlığı yetkilisi, yeni atamadan haberdar olduğunu, fakat atamanın nedenine ilişkin henüz detaylı bir bilgiye sahip olmadığını belirtti.

Otoriteler, üçyıldızlı orgeneralin yerine iki yıldızlı tuğgeneralin Hava Kuvvetleri'nin başına getirilmesini sıradışı bir karar olduğuna dikkat çekiyor. Hükümetin Hava Kuvvetleri'ni daha sıkı kontrol etmek için böyle bir karar aldığı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim