Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Kuzey Kore’de üstün yeteneklilere yönelik ortaokullarda, her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar düştüğü öğrenildi.

Japonya’daki Kuzey Kore diasporasına ait yayın organı olan Chosun Shinbo’da yer alan habere göre, Kuzey Kore’de üstün yeteneklilere yönelik okullarda, farklı bir sistem ile eğitim verildiği aktarıldı. Başkent Pyongyang’daki Moran Bongje Ortaokulu'ndan örnek veren söz konusu haberde, sınıflarda akıllı tahtaların bulunduğu ve her öğrenciye bir dizüstü bilgisayar verilerek eğitim yapıldığı aktarıldı. Okuldaki bazı sınıflarda ise iki öğrenciye bir dizüstü bilgisayar düştüğü ifade edildi.

Kuzey Kore'de başta Moran Bongje Ortaokulu olmak üzere birçok okulun teknolojik ortamlarda eğitim vermeye başladığı belirtildi. Ayrıca, okullara kurulan ağ sistemi ile farklı sınıflardaki öğrencilerin sanal ortamda birlikte ders dinleyebileceği ifade edildi. Kuzey Kore’nin artık ezbere dayalı eğitim sisteminden kurtulmaya çalıştığına dikkat çeken haberde, bu tür okulların ülkedeki eğitim sisteminin değişmesine öncülük edeceğine vurgu yapıldı.

Editör: TE Bilisim