TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Fransa'da aşırı sağ parti üyeliği askıya alınan Ulusal Cephe'nin (FN) kurucu onursal başkanı Jean Marie Le Pen, partinin genel başkanı kızı Marine Le Pen'e sert ifadelerle yüklendi. Baba Le Pen, kızının kendi soyadını taşıdığı için utandığını kaydetti.

Jean Marie Le Pen, kızının bir an önce evlenerek başka bir soyadı alması temennisinde de bulundu ve kızının da Le Pen soyadıyla çağrılmak istemediğini öne sürdü.

Kızının 2017'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmasını da istemediğini dile getiren 86 yaşındaki siyasetçi "Bu ahlaktaki birinin Fransız devletini yönetmesi skandal olurdu." ifadelerini kullandı.

Aşırı sağ partinin disiplin kurulunun verdiği kararla suç işlediğini savunan FN onursal başkanı, kararla ilgili her türlü yasal yolları kullanacağını vurguladı.

Dün toplanan FN Disiplin Kurulu, Yahudi karşıtı ve ırkçı söylemleri sebebiyle 86 yaşındaki Le Pen’in parti üyeliğinin askıya alındığı açıklanmıştı. Ayrıca üç ay içerisinde toplanacak FN Olağanüstü Genel Kurulu’nda Le Pen’in onursal başkanlık statüsünü de kaldırılacağı belirtildi.

Editör: TE Bilisim