Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, resmi bir ziyaret için Çin’e geldi.
Abbas, 7 Mayıs’a kadar sürecek ziyaretinde bugün ilk olarak Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından askeri törenle karşılandı. Daha sonra heyetlerarası görüşmelere geçildi. Görüşmenin ardından iki taraf arasında, eğitim ve kültür işbirliği ile ticareti geliştirme konusunda anlaşma imzalandı.
Bugün ayrıca Çin Başbakanı Li Keqiang ve diğer Çin liderleriyle de bir araya gelecek Abbas, ikili, bölgesel ve uluslar arası konularda görüş alışverişinde bulunacak. Abbas'ın, Çin'e gelen Ortadoğulu ve Arap ülkelerinden ilk lider olmasının, Çinli liderlerin Filistin-İsrail sorununa verdiği önemi ve Filistin'in mücadelesine sağladığı desteği gösterdiği belirtiliyor.
Abbas’ın danışmanı Yasser Abed Rabbo, Çin’in bağımsız bir Filistin devleti kurulması konusunda verdiği destekten memnun olduklarını ve Abbas’ın bu ziyaretinin işbirliğini daha da ileriye götürmesi için önemli olduğunu söyledi.
Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun da Pazartesi günü Çin’in Şanghay şehrine gelecek ve 8 Mayıs’ta da Pekin’de Çinli liderlerle görüşerek, ikili anlaşmalara imza atacak.
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Abbas ve Netanyahu'nun ziyaretinin Çin'in Ortadoğu'daki barış sürecini desteklemesinin bir parçası olduğunu söylemişti.





Editör: TE Bilisim