Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Başbakanlık binası önünde dün akşam saatlerinde toplanan grup ile polis arasında gergin anlar yaşandı. En az 20 kişi gözaltına alındı, çok sayıda kişinin yaralandığı öğrenildi. Protestocuların eylemleri sürüyor.

Muhalefetteki Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği Başkanı Zoran Zaev'in dün düzenlediği basın toplantısında 2011 yılında emniyet mensubu tarafından öldürülen Martin Neşkovski adlı gencin ölümüyle ilgili bazı telefon kayıtlarını kamuoyu ile paylaşması üzerine yaklaşık 2 bin kişilik bir grup akşam saatlerinde Başbakanlık binası önünde protesto düzenledi. Hükümet karşıtı slogan atan grup, uzun süre Başbakanlık binasına yumurta ve taş attı. Makedonya İstihbaratı'nın söz konusu olayla ilgili 20 bin kişiyi dinlediği belirtiliyor.

Dün öğle saatlerinde barışçıl bir etkinlikle başlayan protestolar, akşama doğru şiddet olaylarına dönüştü. Üsküp caddelerinde hareketli saatler yaşandı. Protestocular, "Katil hükümet", "İstifa", "Defolun" pankartları taşıdı. Üsküp'teki olaylar devam ediyor.

Editör: TE Bilisim