Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Mali’nin kuzeyindeki bir askeri kışlaya yapılan saldırıda biri teğmen rütbeli 10 askerin öldürüldüğü bildirildi. Bir görgü tanığı, motosikletle gelen militanların orduya ait iki aracı da ateşe vererek olay yerinden kaçtıklarını söyledi.

Tarihi Timbuktu şehrine 160 kilometre mesafedeki Gourma-Rharouss köyünde yaşanan olaydan sağ kurtulan bir asker, militanların kaçarken “ Allahü Ekber” diye bağırarak hızla uzaklaştıklarını ifade etti.

Mali Savunma Bakanı Danışması Yarbay Diarran Kone ise, bu sabah 05.00’te gerçekleşen saldırıyı doğrulamasına rağmen, ölü sayısı hakkında bilgi vermedi.

Mali’de 2 gün önce başkent Bamako’ye 400 kilometre mesafedeki ormanlık alanda ilerleyen askeri konvoya pusu kurulmuş, 2 asker ölmüş, 5’i de yaralanmıştı.

Mali’de 2012’deki askeri darbeyi fırsat bilen örgütler, ülkenin kuzeyini ele geçirmiş, 2013’te Fransa’nın askeri operasyonları ile geri çekilmişlerdi. Mali’de isyancılar son aylarda güneye inmeyi başarırken, hükümet 2015 başında ayrılıkçı Tuareg örgütü ile barış anlaşması imzalamıştı.

Editör: TE Bilisim