İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Mali’nin kuzeyinde isyancı gruplara yönelik askeri operasyonların sürdürüldüğü bir sırada Türk ve Malili işçiler, başkent Bamako’da Osmanlı mimarili camiyi bitirme uğraşı veriyor.

İstanbul Eyüp Belediyesi organizasyonuyla hayırsever Türkiye vatandaşlarının desteğiyle inşa edilen caminin kaba inşaatı bitmek üzere. Ülkenin kuzeyindeki savaş havasından tamamen uzakta olan işçiler, yapımına bundan 3 ay önce başlanan camiyi Ramazan ayına yetiştirmeye çalışıyor.

İnşaat müteahhidi Muhsin Uyar, caminin başkent Bamako’da en çok ilgi görecek mimari eserlerden biri olacağını söyledi. İnşaat çalışmalarının hızla ilerlediği dile getiren Uyar, “Yapımına 3 ay önce başlanan cami bin kişi kapasiteli olacak. Caminin 33 metre yüksekliğinde bir minaresi olacak. Cami yaklaşık 2 milyon Euro’ya mal olacak.” dedi.

Mali’nin kuzeyinde sürdürülen askeri operasyonlardan hiç etkilenmediklerine de dikkat çeken Uyar, Malili ve Türk işçilerin görevleri başında olduğunu, çalışmalarına ara vermeden camiyi Ramazan’a yetiştirmeye çalıştığını dile getirdi.

Caminin iç dizaynı ve süslemesi tamamen Osmanlı mimarisine uygun şekilde yapılacak.

10 kişilik Türk işçi gurubundan emektar usta Mustafa Akçinel ise “Cami inşaatı için buradayız. Buranın halkı çok sıcak. Savaş diyorlar ama çok şükür burada savaştan eser yok. Hiçbir sıkıntımız yok. Mali’yi bu kadar ummuyorduk.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.

Ele ele veren 50 dolayındaki Türk ve Malili işçi, var güçleriyle camiyi bitirmeye çabalıyor. Bu cami Mali’da Osmanlı mimarisiyle inşa edilen ilk cami olacak.

Editör: TE Bilisim