Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Mali’de Fransa öncülüğünde ülkenin kuzeyinde ayrılıkçı gruplarına yönelik operasyonlar devam ederken, başkent Bamako’ya iniş yapan uçaklar da güvenlik önlemleri almaya başladı.

Gündüzleri etrafı sıkı korunan havaalanında havanın karamasıyla ikinci plan devreye sokuluyor. Uluslararası Bamako Havaalanı’na gece saatlerinde iniş yapan uçaklar içteki ve dıştaki tüm ışıklarını kapatarak iniş yapıyor. Uçak, Bamako havaalanına yaklaştığında kabin ekibi normalde inişlerde ve kalkışlarda hep açık tutulması yönünde uyarıların yapıldığı uçakta yolculara bu sefer pencerelerin perdelerinin kapatılması yönünde uyarıda bulunuyor. Yolcular, güvenlik gerekçesiyle perdeleri açmamaları gerektiği yönünde uyarılıyor.

Akabinde kemer takma ve sigara içilmez uyarı ışıklarının dışındaki uçak içi tüm ışıklar kapatılıyor. Uçak, Bamako Havaalanı’na yaklaşıp ateşli silahların menziline girdiği sırada ise kanat uçlar ile gövdesindeki tüm uyarı ve aydınlatma ışıkları da kapatılarak, uçağın sesi dışında hiçbir iz bırakmadan inmesi sağlanılıyor.

Bu önlemin ülkenin kuzeyinde ayrılıkçı isyancı gruplara yönelik askeri operasyonların sürdürüldüğü bir dönemde karanlıktan faydalanarak uçaklara ateş etmek isteyen kişi veya kişilerin sızma girişimlerine karşı yapıldığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim