Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Almanya'nın başkenti Berlin'de yaşayan ve yardım faaliyetleri ile ün salan Koyuncu ailesi, mavi kapak kampanyasını da boş geçmedi.

Toplandıkları kapakları bizzat İstanbul'a götürüp Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'a teslim edeceğini belirten Tülay Koyuncu, ikinci etapta bir ton kapak toplamayı hedefliyor.

Ramazan ve Kurban bayramlarını Somali'deki fakir insanlarla birlikte geçirmeyi adet edinen Koyuncu çifti; dost, akraba ve tanıdıklarından topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı görev addediyor.

Koyuncu ailesi, bugüne kadar yapmış oldukları yardım çalışmalarıyla birçok yardım kuruluşunu şimdiden geride bırakmayı başardı. Engelli insanlara yardım için yapılan Mavi Kapak kampanyasını Berlin'de yaymaya çalışan Koyuncu ailesi, ilk etapta yaklaşık 150 kilo kapak topladı.

Ailenin her bireyi toplanan yardımlarda ekip çalışması içerisinde hareket etti. İnternet üzerinden çeşitli kesimlere kampanyaları duyurma işini üstlenen aile fertlerinden Nuray Koyuncu, sosyal medyada yardım çağrılarının yankı bulmasına ayrı bir önem veriyor.

Anne ve babasının iyilik kervanına yardımda bulunmanın kendisini dinlendirdiğini belirten Nuray Koyuncu, “Farklı dillerden, dinlerden, kültürlerden insanların yardım için bize ulaşması kampanyanın en güzel tarafı.” dedi.

Özellikle kapak kampanyası ile israfın önüne geçip, yardımlaşmanın toplumun her kesimini kuşatmasını amaç edinen Tülay Koyuncu hiç tanımadığı insanların az da olsa kampanyaya katkıda bulunmasından memnuniyet duyduğunu belirtti.

İnsanlığın iyilik yapmak için bir noktada farklılıkları gözetmeksizin buluşmasının çok önemli olduğunu belirten Tülay Koyuncu, “Eşim ve çocuklarımla beraber yardım için koşturmak beni çok mutlu ediyor. Yardımları ulaştırırken insanların gözlerindeki parıltıyı görmek bana verilen en güzel hediye.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim