TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, tüm Müslümanlara Hz. Peygamber’in hayatını ele alan güzel bir kitabı bir kez daha okumaları çağrısında bulundu.

Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Kutlu Doğum programında konuşan Mehmet Görmez, kadınlara seslenerek, “Lütfen evlerde ders halkaları oluşturalım. Çocuklarımızla, gençlerimizle, beyefendilerle bu hafta içerisinde Sevgili Peygamberimiz’in hayatını en güzel bir şekilde okuyan, anlatan çok güzel bir kitabı hep birlikte okuyalım ve O’nun rahmet iklimini kendi dünyamıza, O’nun saadetini kendi hanemizin saadetine taşımanın yollarını arayalım.” dedi.

İslam dünyasındaki terör hadiselerine de atıfta bulunan Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Peygamberimizin yeryüzüne getirdiği o rahmet ve şefkat, Müslümanların elinde şiddete dönüşebildi. İşte bu sebeple biz bu rahmeti insanlığa yeniden hatırlatmak için bir vesile ittihaz edindik ve ‘birlikte yaşama ahlakı, birlikte yaşama hukuku’ üzerinde durmaya çalışıyoruz. Yaşanan acı hadiseler, başka dünyalarda korkuya, ayrımcılığa, nefrete dönüştü. İşte bütün bu kin, öfke ve nefreti ortadan kaldırmak, peygamberlerin insanlığa getirdiği o rahmeti yaymaya yeniden ihtiyacımız var.”

Görmez, “İslam, Almanya’ya aittir” çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wullf’u da selamladı ve kendisine gül hediye etti.

Editör: TE Bilisim