BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı BRICS grubu, petrol devi ülkeleri “transfer” ederek sttratejik genişleme başlattı
Millet ve Adalet Partisi (MİLAD) Genel Başkanı İdris Naim Şahin, Bank Asya’ya yapılan algı operasyonuna tepki için bankanın Ostim şubesine gelen kalabalığa eşlik etti, mevduat hesabı açtırdı.
Vatandaşların tepkisine destek veren İdris Naim Şahin burada yaptığı açıklamada, “Bank Asya’nın müşterilerine bugünden itibaren yeni mudilerine dayanışma ve direnme gücü tavsiye ediyorum, temenni ediyorum. Bu haklı mazlumiyet, mağduriyet ortamında birilerinin varolduğu bu ortamda, ben de bir fert olarak, dün Bank Asya’nın mudisi değilken bugünde müşterisi olarak bulunmaktan mutlu, gururlu, alnı açık tabloyu görmekten başını kapamayan, kaş koluyla, şapkasıyla yüzünü örtmeden yüzünü saklamadan duran bu insanların arasında olmaktan hakikaten mutlum, huzurluyum.” dedi.

"BATTIĞINI İLAN EDEN HERKES SORGULANMALI"

Bank Asya’nın battığını ilan eden Cumhurbaşkanı başta olmak üzere herkesin sorgulanması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Bugün burada konuşulması gereken Bank Asya değil, bu ülkenin nasıl, hangi akılla, hangi ölçülerle yönetildiğinin tartışılması gerekir. Bank Asya hadisesi kötü yönetimin, akıl dışı yönetimin, kötü yönetimin sadece bir parçasını oluşturmaktadır. Bank Asya’da son 12 ayda 28 civarında denetçi denetim yapmış. Bugüne kadar doğru düzgün herhangi bir eksiklik bulamamışken sadece kral kelle istediği için, anahtar istediği için bu işlem bugün gerçeklemiştir.” görüşünü dile getirdi.

"YAVUZ HIRSIZ EVSAHİBİNİ RAHATSIZ ETMEKTEDİR"

Şahin, haram paraların tespit edilen kısmıyla odalarda, kutularda kol gezdiği halde, haram paranın sahiplerinin bugün sözde güçlü olduğuna dikkat çekerek, “Ne yazık ki haram paranın gücüyle iktidarı götürenler helal para sahiplerine, sermaye sahiplerin musallat olmuş durumdadırlar. Yavuz hırsız ev sahibini rahatsız etmektedir. Ama mahallenin halkı o evine musallat olan hırsızı kovalayacak ve ev sahibini de kollayacaktır. Şuanda burada bu şubede yüzlerce insanımız bu vicdansızlığa karşı çıkan insanımız bugün buradadır, vicdanlar bugün burayla beraberdir. Bu sıkıntıda sabırla geçecektir, geçiştirilecektir.” diye konuştu.

Sözlerini, “Bank Asya’nın müşterilerine bugünden itibaren yeni mudilerine dayanışma ve direnme gücü tavsiye ediyorum, temenni ediyorum.” şeklinde sürdüren Şahin, “Bunun var olduğunu görmekten mutluyum. Bu haklı mazlumiyet, mağduriyet ortamında birilerinin var olduğu bu ortamda ben de bir fert olarak, dün Bank Asya’nın mudisi değilken bugünde müşterisi olarak bulunmaktan mutlu, gururlu, alnı açık tabloyu görmekten başını kapamayan, kaş koluyla, şapkasıyla yüzünü örtmeden yüzünü saklamadan duran bu insanların arasında olmaktan hakikaten mutlum, huzurluyum. Bu ülkenin kalkınması için bir lira katkısı olan herkese alkış tutmak gerekir. Ne yazık ki müesseselerin kapanması için gayret ediliyor. Ülke dışına fabrika açmaya gitmeye gitmesi, okul açmaya gitmesi gereken yöneticiler artık işi şaşırmışlar herhalde terse dönmüşler bayrak indirmeye, kapı kapatmaya, okul kapatmaya doğru niyet etmişler. Bu hal kötü bir haldir. Bu hal normal insan hali değildir, bu hal patolojik bir haldir sorgulanması gereken budur. Bunun şifası aziz milletimizdedir.” değerlendirmesini yaptı.

Editör: TE Bilisim