Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Başkanı Francois Hollande ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroschenko ile Berlin’deki Başbakanlık binasında bir araya geldi. Üçlü yaklaşık 1 saat süren görüşmelerin ardından birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Angela Merkel yaptığı açıklamada, Berlin’de buluşan üçlünün Minsk Anlaşması'nın bire bir yerine getirilmesini talep etti. Merkel böyle bir toplantıya Rusya Cumhurbaşkanı Wladimir Putin'in katılmasına ilişkin bir engel görmediğini söyledi. “Ukrayna’nın en hızlı şekilde içinde bulunduğu durumdan kurtulması için bir araya geldik” diyen Merkel Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın ve Ukrayna halkının özgürlük bayramını kutlamayı ihmal etmedi.

Fransa Başkanı Hollande ise açıklamasında Minsk Anlaşması'nın herkes için geçerli olmasını talep etti. “Çözüm isteyen herkes ile bir araya gelinip görüşülür” diyen Hollande, Ukrayna’nın en kısa sürede normal haline geriye dönmesini istediğini vurguladı. Hollande, "Bunun için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroschenko konuşmasına başlamadan önce Merkel ve Hollande'a gayretleri için teşekkür etti. "Bu günlerde ülkemizin özgürlük bayramını kutluyoruz" diyen Poroschenko, Minsk Anlaşması'nın nen kısa zamanda yerine getirilmesini talep etti. “Minsk Anlaşması herkes için en iyi çözüm” diyen Poroschenko, Ukrayna’daki çatışmaların en kısa zamanda normale dönüşmesini istediğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilisim