Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Hristiyan Demokrat Birlik Partisi‘nde (CDU) Başbakan Angela Merkel’in en yakın adamı olarak bilinen Volker Kauder sürpriz şekilde Merkel’in yeşil ışık yaktığı Göç Yasası’na karşı çıktı. Kauder, yürürlükte olan yasaların yeterli olduğunu savunarak ," Bizim adı sadece Göç Yasası başlığını taşımayan zaten bir göç yasamız var.“ dedi. ZDF’de konuşan Kauder, yeni yasanın yeni neleri getireceğini bilmek istediğini, eğer tartışılan Göç Yasası’nın farklı yasalardaki metinlerin bir araya getirilmesi olması halinde sorun olmayacağını söyledi.

Koalisyon sözleşmesinde Göç Yasası’nın önceliği olmadığını dile getiren CDU/CSU Meclis Grup Başkanı Kauder, "Bu nedenle Göç Yasası’nın tartışılmasının acelesi yok.“ dedi. Kauder, sürpriz Göç Yasası çıkışıyla hem koalisyon ortağı SPD’nin hem de Başbakan Merkel’in Göç Yasası’nın hazırlanması talebine karşı çıkmış oldu. Göç Yasası tartışmalarına karşı uzun zaman sessiz kalan Merkel, Eylül ayına kadar söz konusu yasa hakkında çalışma yapılmasını istedi. Aralık ayında gerçekleştirilecek CDU Parti Kurultayı’nda tasarıyı delegelerin onayına sunulması için onay vermişti.

Ayrıca Kauder, belediyeler ve eyaletlerin mülteciler için daha fazla yardım talebine federal yönetimin cevap vermesi gerektiğini söyledi. CDU’lu politikacı, mülteci konusunda federal yönetimin daha fazla sorumluluk almasına olumlu yaklaştığını ifade etti. Federal hükümetin Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz da yerel yönetimlere verilen mali mülteci yardımı desteğinin ikiye katlanması gerektiğini söylemişti.

Editör: TE Bilisim