Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen ressam Tülay Gürses'in "Mesnevi'den Tuvale" resim sergisinin açılışına İtalyanlar yoğun ilgi gösterdi. Vatikan Büyükelçisi Prof. Dr. Kenan Gürsoy'un desteği ile düzenlenen sergiye çok sayıda İtalyan misafir katıldı.

Roma'daki Kültür Ateşeliği'ne ait salonda 25 eserin sergilendiği "Mesnevi'den Tuvale" resim sergisinin açılışına ilgi büyüktü. Vatikan Büyükelçiliği'nin desteği ile gerçekleştirilen serginin açılış konuşmasını Büyükelçi Kenan Gürsoy yaptı. Gürsoy, Mevlana'nın Mesnevi'de yazdığı şiirlerin günümüzde İslam dünyası ile Batı arasındaki dil, din ve kültür bariyerlerini aşarak bir köprü oluşturduğunu ifade etti. Ressam Tülay Gürses'in çalışmalarının Mesnevi'deki duyguların kendine has anlamını yitirmeden en uygun şekliyle resimde hayat bulduğunu belirten Gürsoy katılımlarından ötürü tüm misafirlere teşekkür etti.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin eseri Mesnevi'den cümlelerin felsefi bakış açısıyla yorumlanmasını elinden geldiğince tuvale yansıtmaya çalıştığını ifade eden ressam Tülay Gürses, bu çalışmaya başlamasında büyük emeği olan Vatikan Büyükelçisi Prof.Dr.Kenan Gürsoy'a şükranlarını iletti.100'e yakın eseri bulunduğunu kaydeden Gürses, toplamda 4 fakat yurtdışındaki ilk sergisi olduğunu belirtti. Gürses, Mevlana'nın "Alem renksizlikten renge açılıştır" sözü ile Roma'yı işaret ettiğine inandığını ve bu sebeple serginin 4.sünü burada gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Dostluk ve barış adına anlatmak istediklerinin eserlerini görmeye gelenler tarafından doğru anlaşılmasından duyduğu memnuniyetle bu çalışmalarını devam ettirdiğine değinen Gürses, bundan sonraki sergisinde Yunus Emre'den esinlendiği çalışmalarını sergilemeyi düşündüğünü belirtti.

Roma'nın merkezinde bulunan Repubblica Meydanı'ndaki Türkiye Turizm Ataşeliği'ne ait bürodaki serginin 19 Nisan'a kadar açık kalacağı kaydedildi.

Editör: TE Bilisim