TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Irak Kürdistan Sosyalist Partisi (KSP) Genel Sekreteri Mesud Tek, Türkiye’nin Kürt sorunun çözümü için attığı barış adımını desteklediklerini söyledi. Tek, "PKK, silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarmalı. Barışı istemeyenler provokasyona girişebilir. Marjinal bazı gruplar karşı çıksa da çoğunluk süreci destekliyor." dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Mesud Tek, görüşme sürecinin akim bırakılması tehlikesine karşı, silahlı teröristlerin Türkiye'yi terk etmesi gerektiğini dile getirdi. Tek, “PKK ateşkes ilan edip silahlı güçlerini Türkiye sınırının dışına çıkarmalı. Silahlı güçler Türkiye içinde olursa PKK içinden, ordu içinden veya dış güçlerden provokasyon olur. PKK’nın sınır dışına çekilmesi sürecinde hükümette müdahalede bulunulmayacağı güvencesini vermelidir." ifadelerini kullandı.

Çözüm için Bölgesel Kürt Yönetim Başkanı Mesud Barzani’nin ve PKK’nın da sürece dahil edilmesi gerektiğini savunan Tek, barış sürecinde Abdullah Öcalan’a ciddi bir muhalefetin olmayacağını ileri sürdü.

Tarafların sabırlı olmalarını ve uzun bir süreci göze almalarının önemine değinen Tek, “Kürtler ayrı bir devlet kurma peşinde değil. Eşit haklar istiyor. Karşılıklı güven olursa Paris’teki yaşananlar gibi provokasyonlar etkili olmaz.” sözleriyle güven oluşumuna dikkat çekti. Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Tek, Ergenekon Davası’nın Kürt sorununun çözümünü kolaylaştırdığını ve demokrasiyi güçlendirdiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim