Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
'Ülkenin geleceği için gönül sohbetleri' programı kapsamında Hollanda'ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, 'AK Parti hükümetinin Türkiye'yi dış politikada zayıflattığına' vurgu yaptı.

Hollanda Türk Federasyon'una Arnhem Hoca Ahmet Yesevi teşkilatında yoğun katılımın olduğu toplantıda konuşan Arnhem Hoca Ahmet Yesevi Başkanı İbrahim Günay, Hollanda'da yaşayan Türkler'in 7 Haziran milletvekilliği seçimlerinde, ilginin az olduğu ve katılımın yüzde 30 civarında kaldığını, 1 Kasım 2015 seçimlerinde bu oranın yükseltilmesi ve katılımın arttırılması için herkesin sandığa gitmesini istedi.

OYALAMA TAKTİĞİ

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Semih Yalçın, Hollanda Arnhem Hoca Ahmet Konferans Salonu'ndaki konuşmasında, ana konuyu 7 Haziran seçimlerine ayırdı. Yalçın, 'AK Parti hükümetinin seçim sonrasındaki koalisyon kurma çalışmalarıyla oyalama taktiği' yaptığını söyledi.

TİYATRO GİBİ OYUN OYNANARAK KOALİSYON GÖRÜŞMELERİ HARCANDI

AK Parti'nin CHP ile 'istikşafi görüşmeler mazeretiyle halkı oyaladığını' belirten Yalçın şunları söyledi: "Diğer taraftan buradan bir şey çıkamayacağını anlayınca, MHP ile koalisyon yapmak istiyormuş gibi gözüktü. Aslında gerçekte koalisyon yapmak değil; oyalama süreci idi. Amaç 45 günlük süreyi doldurma girişimiydi. Başbakan Davutoğlu, MHP'ye geldi. 2 ila 2,5 saatlik bir AKP, MHP görüşmesi sonucunda da hiçbir şekilde koalisyon teklifi de yapılmayıp sadece erken seçim için destek istendi."

Görüşmelerin içerisinde bulunan biri olduğuna dikkat çeken Yalçın, "Hiçbir şekilde tarafımıza koalisyon teklifi yapılmamıştır. Sadece süre doldurmak amaçlı MHP ile de görüştüler desinler daha doğrusu tabana koalisyon konusu görüşüyormuş gibi bir algı oluşturdular. Sürecin devamında, Davutoğlu hükümet kuramayınca, teammüller gereği, ikinci parti CHP'ye görev vermeleri gerekirken sırf CHP'ye görev vermemek için 45 günlük bu süreç koalisyon görüşmeleri oluyormuş gibi, bir tiyatro gibi oyun oynanarak günler harcandı." şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim