Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Mısır'da Hüsnü Mübarek yönetiminin devrildiği 25 Ocak Devrimi'nin 4'üncü yılı münasebetiyle düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerde polisin müdahalesi sonucu 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, devrimin yıl dönümü gösterilerinde, Kahire'nin Matariya bölgesinden iki, İskenderiye'deki gösterilerde de üç İhvan-Müslimin (Müslüman Kardeşler) taraftarının öldüğü belirtildi. Çok geniş katılımlı olmasa da ülke genelinde mevcut yönetime karşı eylemlerin devam ettiği ve bazı kentlerde polis arabalarının ateşe verildiği aktarıldı.

Dünya basını, 2011 eylemlerinin yıl dönümü için düzenlenen dünkü yürüyüşte polisin müdahalesi sonucu bir çocuk annesi 32 yaşındaki Şeyma el Saba isimli göstericinin sokak ortasında vurulmasını manşetlerine taşıdı. Kim tarafından öldürüldüğü belirlenemeyen Saba için Başbakan İbrahim Mahlab, bu işi yapanları bulacaklarını ve gerekli cezayı vereceklerini açıkladı. Ayrıca ölen kadının İhvan'la bir alakasının olmadığı da vurgulandı.

İhvan, Tahriri Devrimi'nin yıl dönümünü kutlamaktan ziyade 2013'teki askeri müdahaleye tepki eylemleri içinde. Tahrir Meydanı'nda toplanan Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi taraftarları ise askeri müdahaleye destek kutlamaları yapıyor.

Editör: TE Bilisim