Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Yunanistan'ın saygın ekonomi gazetesi Kathimerini, Bank Asya yönetimine siyasi şekilde el konulduğunu yazdı. Gazete, bunun yabancı yatırımcının güvenini zedeleyeceğini de belirtti.

Sermayesi en güçlü bankalar arasında gösterilen Bank Asya yönetimine el konulmasına Yunan gazeteleri ve haber siteleri geniş yer verdi. Bank Asya'nın Türkiye'deki 4 finans kuruluşundan biri olduğunu yazan Kathimerini, Bank Asya yönetimine el konulması ve yüzde 63 çoğunluk hissesinin devlet kontrolüne geçmesi sebebiyle şubeler önünde toplanan mevduat sahiplerinin karara tepki gösterdiklerini belirtti. "Tam anlamıyla siyasi bir girişim" sözlerine yer veren Kathimerini, bankanın işleyişinin bundan etkilenmeyeceğini vurguladı.

Anamuhalefet partisi CHP'nin Bank Asya'ya yapılan muameleyi "skandal" olarak değerlendirdiği belirtilen haberde, siyasi kararın Türk ekonomisinin geleceğine de zarar vereceği aktarıldı. Bank Asya kararının yabancı yatırımcıyı korkutacağı belirtilen haberde, Gülen Hareketi'ne yakın olan bankanın Erdoğan'ın Gülen'e karşı başlattığı mücadeleye kurban düştüğü yorumu yapıldı.

Kathimerini, Bank Asya'nın açılışına Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığını da hatırlattı. Gazete, ekonomistlerin endişelerini de sayfalarına taşıdı.

ELEFTEROS TYPOS: ERDOĞAN BANK ASYA'YA EL KOYDU

Elefteros Tipos gazetesi de "Erdoğan, Gülen'e yakın Bank Asya'ya el koydu "başlıklı bir habere yer verdi. Gazete, önceki akşam yaşananları ayrıntılı şekilde anlattığı haberinde, Bank Asya'ya yönelik müdahaleye gösterilen tepkilere aktardı.

ATİNA-MAKEDONYA HABER AJANSI

Resmi Atina-Makedonya Haber Ajansı da Bank Asya'nın devlet kontrolüne geçtiğini yazdı. Abonelerine geçtiği haberinde ajans, 1996'da kurulan Bank Asya'nın 300 şubesinde 5 binden fazla çalışan ve 4 milyon civarında da müşterisi bulunduğunu belirtti.

Bankın yönetimine el konulmasının siyasi müdahale suçlamalarına sebep olduğunu belirten Atina-Makedonya Haber Ajansı, bunun Türkiye'nin yabancı yatırımcının güvenine zarar vermesinin beklendiğini yazdı. Haberde mevduat sahiplerinin tepkilerden oluşan görüşlerine de yer verildi.

KIBRIS (RUM) HABER AJANSI

Kıbrıs (Rum) Haber Ajansı'nın abonelerine geçtiği haberinde, Bank Asya'nın çoğunluk hisseleri olan yüzde 63'üçüne el konulduğunu yazdı. Ajans, BDDK'nın bankadan istenen gerekli evrakları göndermediğini yazdı.

BDKK'nın kararının bankanın normal faaliyetlerine devam etmesini engellememesine rağmen büyük tepkiyle karşılandığı belirtilen haberde, Türkiye'deki piyasaların bundan etkilendiği belirtildi.

Erdoğan hükümetinin 17 ve 25 Aralık skandallarının ardından Gülen Hareketi'ne yönelik bir tavır aldığı hatırlatılan haberlerde, çoğunluk hisselerine el koyulmasının sermaye azlığı değil BDDK'nın istediği evrakların gönderilmemesi sebebiyle yaşandığını belirtildi.

Editör: TE Bilisim