Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Mısır'ın kuzeyindeki Tanta kentinde bir bankanın önünde art arda iki patlama meydana geldi. Olayda 2 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 20 kişi de yaralandı.

Mahalle Kübra ilçesinin Şükrü Kuvvetli Caddesi'nde bulunan bir bankanın önünde iki bombanın peş peşe infilak etmesi sonucu banka görevlisi bir polis ile oradan geçmekte olan bir vatandaşın hayatını kaybettiği bildirildi. Olayda 20 vatandaşın da yaralandığı, bunlardan 12'sinin durumunun ağır olduğu aktarıldı. Yaralılar, Mahalle Devlet Hastahanesi'ne kaldırıldı. İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, meydana gelen patlama olayının hemen incelemeye alındığı ifade edildi. Ölü ve yaralıların sayısı ile ilgili ise net bir bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz hafta da başkent Kahire'de, mahkemelerin bulunduğu adliye binası civarı ile İskenderiye'deki Hakimler Kulübü yakınında patlama meydana gelmiş ve bu olayda 6'sı polis olmak üzere 8 kişi yaralanmıştı.

Ülkede 2013'teki askeri müdahalenin ardından gelişen olaylara tepki olarak yürütülen protestoların yanı sıra son dönemde şiddet olaylarında da artış gözleniyor. Bombanın patladığı Mahalle Kübra bölgesi ise İhvan-Müslimin (Müslüman Kardeşler) seçimlerde en yüksek oy aldığı yer olarak biliniyor.

Editör: TE Bilisim