Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Mısır'da müebbet hapse mahkum edilen İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) hareketi liderlerinden Muhammed Sultan, vatandaşı olduğu ABD'ye gitti.

Çifte vatandaşlığı bulunan Sultan'ın Mısır vatandaşlığından vazgeçerek ABD'ye gitmek istediği ve bunun için de mahkemeye başvuruda bulunduğu önceden duyurulmuştu. Dün itibariyle Mısır vatandaşlığından çıkan İhvan ileri gelenlerinden Sultan'ın, bugün Amerika'ya hareket ettiği açıklandı.

Temmuz 2013'teki askeri müdahalenin ardından İhvan'a yönelik başlatılan tutuklamaları protesto için bir yıldan fazla süredir açlık grevinde bulunan ve müebbet hapis cezası alan Muhammed Sultan'ın sağlık durumunun gittikçe kötüye gittiği basına yansımıştı. Bunun üzerine Nisan ayında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf yaptığı yazılı açıklamada, "Sultan'ın sağlığı ve tutukluluk halinden derin endişe ediyoruz. ABD olarak Sultan'ın insani sebeplerle serbest bırakılması çağrımızı yineliyor ve Mısır hükümetini bu kararı düzeltmeye çağırıyoruz." ifadesini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik yetkililerinin Sultan ile devamlı temas halinde olduğunu ve her türlü konsolosluk yardımını sağladıklarını belirtmişti.

Editör: TE Bilisim