Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Mısır’ın başkenti Kahire’de, 28 Kasım’da yapılması planlanan eylemler için hükümet şimdiden hazırlıklara başladı.Aralarında "Darbe Karşıtı Öğrenciler", "6 Nisan Hareketi", "Devrimci Sosyalist Öğrenciler", "Müslüman kardeşler", "Mısır Selefi Cephesi"nin de bulunduğu birçok grup ve hareket 28 Kasım'da büyük bir eylemin yapılması için halka çağrıda bulundu.

“Mısır Selefi Cephesi” yapılması planlanan eylemleri “İslami Devrim Kalkışması” olarak adlandırdı. Ayrıca, hedefledikleri halk ayaklanmasıyla, şeriat bayrağını kaldırmak ve insanlara Şeriatı hatırlatmak istediklerini vurguladı. Bundan başka eylemlerde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin ve gösteriler hakkında çıkarılan yasanın da protesto edileceği belirtildi.

MISIR'DA ADETA OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ

Mısır Polisi ise bugün yaptığı açıklamada devletin ve hükümetin binalarını korumak için gerçek mermi kullanacağını açıkladı. Ayrıca geniş meydanlarda ve eylemin yapılacağı yere yakın hastanelerde de şimdiden olağanüstü hal ilan edilerek doktor ve hasta yataklarının sayıları artırılmaya başlandı.

Geçtiğimiz Cuma ise tüm camilerde Cuma hutbesinde bu konudaki gösterilerin haram olduğu açıklanmıştı. Ülkede birçok medya kurumunda gösterilerin yanlış olduğuna değinilirken bazı TV kanallarında yine bu konudaki gösterilerin haram olduğuna dair programlar yapılıyor. Ayrıca birkaç TV kanalında da eylemlere çağrı yapan gençlerin vatan haini ve terörist olduğuna dair konuşmalar yapıldığı belirtildi.

Başkent Kahire’de toplu taşıma otobüslerini korumak için özel polis tahsis edilirken, istenildiği takdirde otobüse binen yolcuların da kontrol edileceği açıklandı. Ülkenin önde gelen üniversitelerinden El-Ezher Üniversitesi’nde ise Perşembe ve Cumartesi günü resmi tatil ilan edildi.

Vatan Partisi Minye eski milletvekillerinden Ala Mekari ise eylemlerin parlamento seçimlerinin de ertelenmesine neden olabileceğinin altını çizdi.

Öte yandan, 28 Kasım 2011'de, Mısır’da düzenlenen parlemento seçimlerinde Müslüman Kardeşler'in desteğini alan Muhammed Mursi'nin başkanlığını yaptığı Özgürlük ve Adalet Partisi'nin çoğunluğu elde ederek Mısır hükümetini kurma başarısını göstermesi olduğu ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim