Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
İyi bir gelecek elde etmenin yolunun Türk okullarından geçtiğini düşünen Moğol gençleri, Moğolistan’daki Türk okullarına giriş sınavında ter döktü.

1994 yılından beri Moğolistan’da faaliyet gösteren Türk okulları, dün yıllık olağan kabul sınavı gerçekleştirdi. Okullar öyle rağbet görüyor ki, bu okullarda okumak isteyen Moğol öğrenciler, aylarca dershanelere gitmek suretiyle giriş sınavına hazırlık yapıyor. Moğol öğrencilerin bir diğer rüyası da Türkiye’de okumak. Nitekim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Nisan ayında gerçekleştirdiği resmi Moğolistan ziyaretinde Moğolistan Başbakanı Noroviin Altankhuyag, kabinesindeki bir bakan ile bir üst düzey yetkilinin Türkiye’de eğitim gördüğünü söylemişti.

Moğol gençler, matematik, IQ ve Moğolca derslerinden oluşan test sınavındaki barajı geçtikten sonra mülakata tabi tutuluyor ve sonrasında hayallerindeki okula gitmeye hak kazanıyor. Türk okulu yetkilileri, yılda yaklaşık 4 yüz öğrenci alan Türk okullarına girmek için yaklaşık 2 bin Moğol öğrencinin bu sınava hazırlandığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim