TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
Moritanya’da Türk girişimcileri tarafından açılan Burç Eğitim Kurumları, ihtiyaç sahibi Türk ve Moritanyalı öğrenciler yararına Türk mutfağından yemeklerin sergilendiği bir kermes düzenledi.

Burç Eğitim Kurumları’nın organize ettiği kermese, Moritanyalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kermes, Türk girişimcilerin yeni inşa ettirdikleri, ancak açılışının birkaç gün sonra yapılacağı okulun bahçesinde gerçekleşti.

Ülkede yaşayan Türk hanımlarının hazırladığı kermeste, pastadan baklavaya, lahmacundan dönere, mantıdan hamur işi yemeklere varıncaya kadar birçok Türk lezzeti sergilendi. Kermeste ayrıca, Gaye Erkek Koleji öğrencilerinin sergilediği birbirinden eğlenceli oyunlar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Burç Eğitim Kurumları adına açıklama yapan Genel Müdür Yardımcısı Harun Deniz, "Amacımız, kermes vesilesiyle iki kardeş toplumun birbirini daha yakından tanıma ve kaynaşma fırsatı yakalamasını sağlamak ve Türk kültürümüzün bir parçası olan Türk mutfağını en güzel şekilde tanıtmaya çalışmaktır." dedi. Deniz ayrıca, kermese olan ilginin, Türkiye'ye olan yakınlığın ve ilginin bir göstergesi olduğunu sözlerine ekledi.

Moritanya’da, 2004’ten itibaren faaliyetlerini sürdüren Burç Eğitim Kurumları, 4 okulda bin 750 öğrenciye eğitim veriyor.

Editör: TE Bilisim