Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Moskova’da bir grup Rusya vatandaşı, Rus savaş uçağının Suriye sınırında düşürülmesiyle ilgili Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği önünde gösteri yaptı.

Rus uçağının Türkiye tarafından düşürüldüğü anlaşıldıktan bir süre sonra birkaç Rus vatandaşı, elçilik binası önünde pankart açarak eylem yaptı. Ardından akşam saatlerine doğru eylem yapanların sayısı arttı. Büyükelçi Ümit Yardım, saat 22.00 sıralarında polis korumaları eşliğinde binadan ayrıldı. Protestocular, taşıdıkları pankartlarla Türkiye aleyhine sloganlar attı.

Türkiye aleyhine sloganlar atan kalabalık, 'Türkiye’nin bu adımı cevapsız kalmayacak!' sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Elçilik önünde protestolara katılan Rinat isimli şahıs, düşen uçakla ilgili bilgi alır almaz elçilik önüne geldiğini belirterek, "Ben kardeş Tatar halkının temsilcisiyim. Maalesef Türkiye, ABD'nin dediklerini yapıyor. Bence oluşan bu olumsuzluklar NATO yönetiminin isteği ile gelişti. Bu çalışmalar Rusya'nın barışçıl çabalarını zedeliyor. Ayrıca Suriye'deki savaşı bitirmek gerektiğini düşünüyorum. Diplomatik ve siyasi yollarla bu sorun çözülmeli. Yoksa çok büyük savaş meydana gelebilir. İnsanların ölmesi çok üzücü." diye yorum yaptı.

Elinde, 'Rusya Subayları' bayrağı ile Türkiye Büyükelçiliği önüne gelen Sergey Viktoroviç ise üçüncü kuşak asker olduğunu belirtti. Uçağın düşürüldüğünü duyduğunda çok morali bozulduğunu ve bunu 'arkadan vurulduk' şeklinde algıladığını belirtti. Viktoroviç, "Türkiye'nin şu anda haksız olduğunu düşünüyorum. Hâlbu ki aramız iyiydi ve Türklere karşı hiç bir olumsuzluğumuz yoktu. Neden böyle adımla karşı karşıya kaldık? Bu yapılanlar öylesine kalmayacak. Biz her zaman hazırız." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim