İsrail Mavi Marmara baskınıyla ilgili yapılan bir analiz yenilir yutulur cinsten değil. Analiz, İsrail'in gizli örgütü MOSSAD'ın web sitesi olarak bilinen DEBKA'da çıktı. 


İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin perde arkasını aktaran analiz yazıda, Türk ordusu için yapılan bir yorum var ki dikkate değer. 

SARSICI SATIRLAR

Sitede çıkan yazıda şöyle deniyor;

*“…Türkiye-İsrail ilişkisinin kesik olması, ABD planlarını bozuyor.Obama, ilişkiyi yeniden sağlayarak ABD’nin Suriye planlarının önünü açtı. 

*Çünkü Türk Ordusu, İsrail’in teknik desteği olmadan sınır ötesi operasyonel imkanlarını büyük ölçüde yitirmiş durumdaydı

*ABD; Suriye’ye dönük ortak operasyon için İsrail Başbakanı’na zorla özür diletti

*Böylece Obama, önümüzdeki dönemde ABD önderliğinde yapılacak bir Türkiye-İsrail-Ürdün ortak operasyonunun önündeki engeli kaldırmış oldu…

SORU ÖNERGESİ OLARAK VERİLDİ

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, DEBKA sitesinde çıkan bu analizi Meclis gündemine taşıdı ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a yanıtlanması amacıyla şu soruları yöneltti:

Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!

1- İsrail İstihbarat örgütü MOSSAD’ın web sitesi olarak bilinen “DEBKA”da yayınlanan bir haber-analizden alınan yukarıdaki iddialar doğru mudur?

2- Türk Ordusu, İsrail’in teknik desteği olmadan sınır ötesi operasyonel imkanlarını büyük ölçüde yitirmiş durumda mıdır?

3- ABD Başkanı Sayın Barack Obama’nın; ABD’nin Suriye planlarının gerçekleştirilmesi amacıyla, Suriye’ye dönük ortak operasyon için İsrail Başbakanına zorla özür dilettiği doğru mudur?

4- Önümüzdeki günlerde Suriye’ye karşı ABD önderliğinde Türkiye-İsrail-Ürdün ortak operasyon yapılacağı iddiası doğru mudur?

Editör: TE Bilisim