Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
Rusya’nın başkenti Moskova’da güvenlik koridorlarını geçerek motoru ile metroya kadar inen genç, polis tarafından gözaltına alındı.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İzmaliovski bölgesi Soruşturma Komisyonu tarafından şüphelinin yakalandığı ve 48 saat süre ile hakim karşısına çıkmadan önce gözaltına alındığı belirtildi.

Rusya’nın etkin haber portallarından LifeNews’de yer alan görüntülerde bir motosikletçi Voykovskaya metro istasyonundan motoru ile merdivenlerden aşağı kadar iniyor ve metroya binilen platformu yolcuların şaşkın bakışları arasında hızla geçiyor. Basında yer alan haberlerde hiç kimsenin yaralanmamış olmasının sevindirici olduğuna dikkat çekildi.

Başında kaskı ile motorcu ile röportaj yapan LifeNews, gencin isminin Stepan olduğunu açıkladı. Stepan kendisinin ve arkadaşının kaçak sürüş için uzunca bir süre hazırlık yaptığını, kimseye zarar vermeden en doğru yerde eylemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gece yarısı çok az kimsenin olduğu bir zamanda metroyu kullandıklarını ve Voykovskaya istasyonunda şehre gidiş istikametinde kimsenin olmayacağını düşündüklerini ifade eden Stepan, eylemi neden yaptıkları ile ilgili bilgi vermedi.

Rusya yasalarına göre yasak olan bölgede motor kullandığı için Stepan’a 1000 ruble (31 dolar) para cezası ve 15 güne kadar da hapis cezası verilebilecek.

Editör: TE Bilisim