Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Almanya'ya ilk resmi ziyaretini gerçekletiren Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, askerler tarafından yönetilen değil; sivil ve demokratik bir hukuk devleti olacaklarını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Mursi, hiç istemediği halde sıkı yönetim ilan ettiğini belirtti. Mursi, bunun vatandaşları korumak ve saldırılara son vermek için gerekli olduğunu belirtti ve güvenlik sağlandığında sıkı yönetimin kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Muhammed Mursi, görüşmeden önce Merkel tarafından askeri törenle karşılandı. Yaklaşık iki saat süren görüşmeden sonra Merkel ve Mursi, Almanya ile Mısır arasındaki ekonomik işbirliği artırmak istediklerini dile getirdi. Mursi, iki ülke arasındaki ilişkilerin her zaman ‘dostça’ olduğunu vurgulayarak, "İç meselelere karışılmamasını önemsiyoruz." demesi dikkat çekti.

Almanya Başbakanı Merkel ise Mısır’daki tüm tarafların sürece dâhil edilmesi, din özgürlüğü ve insan haklarının sağlanması gerektiğini belirtti. Merkel, Mısır’ın ekonomisinin geliştiğini ve buna Almanya’nın katkısı olacağını sözlerine ekledi.

Merkel ile yaptığı görüşmeden sonra Mursi, Federal Ekonomi Bakanı Philipp Rösler ile bir araya geldi.

Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Mursi’nin ziyaretinden önce yaptığı açıklamada, Mısır’daki şiddet olaylarını endişe ile takip ettiklerini belirtti.

Mursi’nin Fransa ve Almanya’yı kapsaması öngörülen gezisinin Paris ayağı ise Mısır'daki iç karışıklıklardan dolayı iptal edildi.

Editör: TE Bilisim