Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Almanya’da Türklere yönelik seri cinayetler işleyen, bombalı saldırı düzenleyen ve banka soyan Neonazi terör hücresi NSU ile ilgili bir skandal daha ortaya çıktı.

Alman Birinci Devlet Kanalı ARD’nin ‘Report Maiz’ adlı programında ele alınan gizli bir belgeye göre, güvenlik birimleri Nasyonel Sosyalist Yeraltı (NSU) adlı terör hücresini daha ilk cinayetlerini işlemeden önce takibe almış ancak ilgili kurumlar gereğini yapmamış.

Programda 28 Nisan 2000 tarihli bir gizli belgeye dikkat çekiliyor. Söz konusu belgede Uwe Böhnhardt, Uwe Mundlos ve Beate Zschäpe’den oluşan Neonazi grubun Saksonya Eyaleti’nin Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından tespit edildiği belirtiliyor.

Belgede, “stratejik terörist grup, iş bölümü yaparak ortak bir amaç için hareket ediyor” şeklindeki ifadelere yer veriliyor. Ayrıca “Özgür, demokratik düzene karşı ağır suçlar işliyorlar.” notu da düşülüyor.

Belge dönemin Saksonya İçişleri Bakanı Klaus Hardrath başta olmak üzere çok sayıda görevliye gönderiliyor. Ancak dönemin görevlileri söz konusu belgenin gereğini yapmak yerine, belgeyi hasır altı etmeyi tercih ediyor.

NSU terör hücresinin 6 Mayıs’ta Münih’te başlayan davasında Beate Zschaepe ve çeteye yardım eden 4 sanık yargılanıyor. Çetenin iki üyesi Mundlos ve Börnhardt, 2011 yılında bir karavanda ölü bulunmuştu.

Davaya konu olan NSU terör hücresi sanıkları 10 cinayet, 2 bombalı saldırı ve 15 banka soygunundan sorumlu tutuluyor. Dava 4 Haziran’da devam edecek.

Editör: TE Bilisim