Netanyahu Mavi Marmara için özür diledi. Reuters haber ajansının geçtiği habere göre, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu Mavi Marmara Baskını ile ilgili Türkiye'den özür diledi.

31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine baskın yaparak 9 Türk vatandaşını şehit eden İsrail'den beklenen özür 3 yıl sonra geldi. ABD Başkanı Barack Obama'nın İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Başbakan Erdoğan'ın telefonla görüştüğünü açıklamasının ardından Reuters haber ajansı İsrail'in Türkiye'den özür dilediğini duyurdu.

Netanyahu "Mavi Marmara baskını ilişkileri bozduğu için üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın İsrail'in özrünü kabul ettiği öne sürüldü. Reuters, Başbakan Erdoğan'ın normalleşme konusunda Netanyahu ile aynı fikirde olduğunu duyurdu.

İsrail Mavi Marmara'da ölenlerin ailelerine tazminat ödeyecek.

Başbakanlık kaynakları, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Mavi Marmara baskını sebebiyle Türkiye'den özür dilediğini doğruladı.

Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor

Amerikalı yetkililer de, Air Force One uçağında yaptıkları açıklamada, Netanyahu'nun Mavi Marmara saldırısındaki hatalarından ötürü Türkiye'den özür dilediğini söyledi.

İSRAİLDEN HÜKÜMETE AÇILIM MORALİ İTİBARI ARTAN TÜRKİYE(!)
İsrail mavi marmara için özür diledi(!)hükümetin öcalanla Türkiyeyi barış(!)sürecine sokmada ülkenin artan ululslararası itibarına(!)yeni bir moral ve ivme kattı.İsraili bile dize getirdik(!) Bütün bu olanları okuma yeteneği gelişmeyen bir millet Allah tehlitelerden ve musibetlerden korusun.

Editör: TE Bilisim