Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var. Son Posta - Amerikada Türkçe Konuşan Kabileler Var.
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, dönemin Suudi Kralı Abdullah tarafından 2002 yılında sunulan Arap Barış Girişimi temelinde, tüm Arap ülkeleriyle müzakerelere hazır olduklarını söyledi. Netanyahu, söz konusu barış girişiminin Filistinlilerle müzakereler konusunda katkı sağlayacağını belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail parlamentosunun Pazartesi akşamı Avigdor Liberman’ın savunma bakanı olarak onaylamasının ardından düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada; “Ben Filistinli komşularımızla ve diğer tüm komşularımızla barışın sağlanması konusunda kararlıyım. Arap Barış Girişimi Filistinlilerle müzakereler konusunda olumlu katkı sağlayabilir.” dedi.

El Arabiya’nın haberine göre Netanyahu konuşmasında, ”Bölgede 2002 yılından beri bölgedeki dramatik değişiklikleri yansıtmak amacıyla Arap Girişimi temelinde tüm Arap ülkeleriyle müzakerelere hazırız. Hangi girişim olursa olsun üzerinde anlaşılan hususlara riayet edilmeli. Bu da iki halk halk için iki devlet konusudur.” açıklamasında bulundu.

Arap Barış Girişimi çözüm planı dönemin Suudi Arabistan Kralı Abdullah Bin Abdulaziz tarafından, 2002 yılında Beyrut’ta gerçekleştirilen Arap Birliği Zirvesi’nde sunulmuştu. Söz konusu plana göre, İsrail, Suriye’nin Golan bölgesinden ve Lübnan’ın güneyinden çekilerek 1967 öncesi topraklarına dönecek . Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti kurulacak. Arap ülkeleri İsrail’i tanıyarak ilişkilerini normalleştirecek.

Öte yandan, Netanyahu daha önce yaptığı açıklamada ise Türkiye ile ilişkilerin normalleştirilmesi için yapılan görüşmelerde anlaşmanın artık çok yakın olduğunu söylemişti.Cihan

Editör: TE Bilisim