Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'la varılan nükleer anlaşmayı kınadı. Netanyahu, ABD Başkanı Barack Obama'ya bu anlaşmanın İsrail'in varlığını sürdürmesini tehdit ettiğini belirtti.

BBC'nin haberine göre, Netanyahu anlaşmanın İran'ın nükleer programını meşrulaştırdığını iddia etti. İsrail lideri, daha iyi bir anlaşma elde edilene kadar dünya ülkelerini Tahran üzerindeki baskıyı devam ettirmeye çağırdı. Obama ile konuşan Netanyahu, anlaşmanın İran'ın "agresifliğini ve terörünü" artıracağını savundu.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Obama'nın Netanyahu'yu telefonla arayarak anlaşma konusunda bilgi verdiği kaydedildi. Beyaz Saray, telefon görüşmesinde, Obama'nın Netanyahu'ya "anlaşmanın İran'ın nükleer bir silah elde etmesine yönelik yolları kesecek devamlı bir çözüm için ciddi ilerleme anlamına geldiğini" söylediğini aktardı. Obama ayrıca, anlaşmanın "İran'ın terörü desteklemesi ve İsrail'e yönelik tehditleri" açısından endişeleri azaltmadığını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim