Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
Nevruz Bayramı, Özbekistan’da her yıl olduğu gibi bu yıl da coşkulu bir şekilde kutlandı. Başkent Taşkent’teki kutlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Hava muhalefeti nedeniyle erkene alınan Nevruz Bayramı kutlamaları, Taşkent’teki Ali Şir Nevai Milli Parkı’ndaki özel kutlama platformunda düzenlendi. Sadece özel davetlilerin katıldığı tören Cumhurbaşkanı İslam Kerimov’un alana gelmesiyle başladı. Törene aralarında Türkiye’nin Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay’ın da olduğu değişik ülkelerin büyükelçileri ve yabancı teşkilat temsilcileri katıldı. Törene damgasını vuran ise Cumhurbaşkanı Kerimov’un hareketli parçalar eşliğinde yaptığı dansı oldu.

NEVRUZ DAYANIŞMA GÜNÜDÜR
Törende davetlilerin alkışları eşliğinde konuşma yapan Kerimov, Nevruz’un barış ve beraberlik bayramı olduğunu söyledi. Kerimov, Nevruz’u dil, din ve millet ayırımı yapmadan tüm insanları tek çatı altında toplayan dayanışma ve kaynaşma günü olarak nitelendirdi.
Davetlilerin ilgiyle takip ettiği törende dans grupları birbirinden farklı gösteriler sundu. Ülkenin önde gelen ses sanatçılarının seslendirdikleri parçalar eşliğinde sunulan gösteriler, büyük beğeni topladı. Oturdukları yerlerden kalkan kimi davetliler danslarıyla alandaki Nevruz coşkusuna ortak oldu.

KERİMOV DANSIYLA TÖRENİ RENKLENDİRDİ
Bu arada törendeki hareketli parçalara Cumhurbaşkanı Kerimov da eşlik etti. Kendine has dansıyla Nevruz coşkusuna ortak olan İslam Kerimov, hem törene renk kattı ve hem de davetlilerden büyük alkış aldı. Daha sonra sahneye inen Cumhurbaşkanı Kerimov, kendisine gösterilen yoğun ilgi altında kimi davetlilerle tokalaştı ve kimileriyle de kucaklaştı.
Taşkent’teki Nevruz Bayramı kutlaması Cumhurbaşkanı Kerimov’un sahnede davetlileri selamlamasıyla sona erdi.
Tören çıkışında davetlilere Özbek pilavı be Nevruz tatlısı olarak bilen sömelek ikram edildi.






Editör: TE Bilisim