Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
ABD'nin Florida eyaletinin Orlando şehrinde faaliyet gösteren Nil Vakfı tarafından verilen Diyalog ve Kardeşlik Ödülleri törenle sahiplerini buldu. Törene üniversite, medya ve sanat dünyasından tanınmış isimler ile kanaat önderleri ve bürokratlar büyük ilgi gösterdi.

'Günümüzün Değişen Toplumunda Diyaloğun Önemi' konulu gecede konuşan Orlando Belediye Başkanı Buddy Dyer, her yıl 55 milyon ziyaretçi ağırlayan şehrin kültürel zenginliğinde diyaloğun büyük önemi bulunduğunu söyledi. Belediye Başkanı Dyer, Nil Vakfı'nın Orlando'ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

Nil Vakfı adına konuşan Yıldırım Sivar ise diyaloğun yüzyıllar önce Kur’an-ı Kerim'de verilen “Ey insanlar! Biz sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizi tanıyıp sahip çıkmanız için milletlere, sülâlelere ayırdık.” mesajı ile başladığını söyledi. Sivar, farklı kültürlerin ve inançların bir arada kardeşçe yaşamasında diyaloğun önemli olduğunu ifade etti.

Amerika’nın öğrenci sayısı bakımından en büyük ikinci üniversitesi olan University of Central Florida’nın Sanat ve Beşeri Bilimler Bölümü Dekanı ve Nil Vakfı Danışma Konseyi üyesi Jose Fernandez, medya ödülünü Clear Channel Communications Reklam Başkanı Linda Byrdi’e takdim etti. Fernandez'in ödülü verirken "Mevlana bugün burada olsaydı sana bu ödülü layık görürdü." demesi salonda büyük alkış topladı.

Rollins College rektörü Dr. Lewis M. Duncan, Global Vizyon ve Eğitim Ödülüne layık görülürken Kamu Hizmeti ödülü geçtiğimiz sene insani yardım kuruluşlarına 24 milyon öğünlük gıda yardımında bulunan Second Harvest Food Bank CEO’su Dave Krepcho'ya verildi. Program öncesi resepsiyon alanında icra edilen ebru sanatı da davetliler arasında büyük ilgi gördü.

Editör: TE Bilisim