Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler! Dünya nüfusu hakkında istatistiki veriler tespit ve tavsiyeler!
Norveç'te hükümetin hazırlattığı rapora göre, ülke genelindeki Çocuk Esirgeme kurumlarında kalan her 4 çocuktan 3’ü son üç ayda tehlikeli boyutta psikolojik rahatsızlık yaşadı. Bunların ise sadece 4'te biri için tedavi uygulandı.

Hükümetin hazırlattığı rapora göre, yurtlarda kalan 400 çocuktan 323'ü ciddi sağlık problemi yaşadı. Norveç Çocuk ve Eşitlik Bakanı Solveig Horne, psikoloijk sorun yaşayan çocuklara erken teşhis koyulup, tedavi altına alınsaydı oranın bu kadar yüksek olmayacağını ifade etti. Sağlık Bakanlığı ile konuyla ilgili daha yakın temaslarda bulunacağını belirtti.

ÇOCUĞUN ANNE-BABA ŞEFKATİNE İHTİYACI VAR

Bakanlığı resmi internet sitesinde ise sorunları çocuklara el koymak yerine, ailenin yanında onlara destek verecek yeni bir sistemin gündemde olduğu belirtildi.

Norveç’in tanınmış psikolog-yazarlarından Vigdis Bunkholdt’e göre de çocuklar yanlarında anne ve babalarını hissetmeli. Çocukların en çok ihtiyaç duydukları kişiler ebeveynleri. Hatta Bunkholdt, meselenin şefkat boyutuna da değinerek, "Bu tür çocuklar; şefkatli, kendilerine bakan ve ihtiyaçlarını gideren ebeveynlerin mevcudiyetlerine muhtaç." dedi.

Daha önce 3 çocuğun el konulan, ancak çocuklarına tekrar kavuşan Halil Kiriş de Çocuk Esirgeme Kurumu gözetemindeyken evlatlarının psikolojisinin bozulduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilisim