Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Norveç'te organ nakli sırasında bekleyen birçok kişi hayatını kaybediyor. Norveç Organ Vakfı verilerine göre, Norveç'te son on yılda 47 Norveçli hasta organ nakli sırasını beklerken öldü. 2014'te organ nakli için sıra bekleyen hastaların sayısı 418 olduğu kaydedilirken, bunlardan 12'sinin hayatını kaybettiği açıklandı. 1960'dan bu yana ise toplam 10 bin 653 Norveçliye organ nakli yapılmış. Organ nakli sırası bekleyenlerin daha çok böbrek, karaciğer ve akciğer hastaları olduğu belirtildi.

Organ nakli sırasının uzunluğu bazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Norveçli siyasiler, hükümetin, sonbaharda bu türlü sorunların çözümü ve araştırılması konusunda (ek) bütçe ayırması gerektiğini savundu. Norveç Sağlık Bakanlığı'nın ise, sıra bekleyip de organ naklinde sorun yaşayan hastalara yardım eli uzatması gerektiği ifade ediyor.

Kalb hastası olan Andreas Goksøyr Christoffersen isimli 26 yaşındaki genç Norveçli, organ nakli sırasını beklerken hayatını kaybetmişti. VG gazetesine konuşan Christoffersen'in kız kardeşi Ida Goksøyr, her hafta erkek kardeşinin mezarını ziyaret ettiğini belirterek, ''Erkek kardeşim bana her zaman genç yaşta öleceğini söylüyordu. Ben de neden böyle konuştuğunu bir türlü anlayamıyordum.'' dedi.

Editör: TE Bilisim