Dünya'dan Kerim Ülker'in haberine göre, Türkiye son iki yıldır milyoner göçünde dünya sıralamasının zirvesini zorluyor. 2016 ve 2017'de toplam 12 bin Türk milyoner Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez, Yunanistan gibi Avrupa Birliği ülkelerinde yaşamayı tercih ediyor. Altın Vize programlarında da durum benzer durumda.

Bu yılın ocak ayında Portekiz'de Altın Vize'den faydalananların sayısının 164 olduğu, bunun 154'ünün ise gayrimenkul alımıyla gerçekleştiği açıklandı.
Alınan evlerin değeri 99.2 milyon euro. Aralık ayında bu rakam 30.4 milyon euroydu. Altın Vize adı verilen programın başladığı 8 Ekim'den bu yana Portekiz'den alınan gayrimenkullerin değeri 3.5 milyar euronun üzerinde.

'ŞU ANA KADAR 131 TÜRK ALTIN VİZE KARŞILIĞI GAYRİMENKUL ALDI'

Alım yapan ülke vatandaşları sıralamasında ise birinci açık ara farkla Çin. Şu ana kadar 3 bin 645 Çinli Portekiz'den ev almış. Bu ülkeyi 493 ile Brezilya izliyor. Üçüncü 228 ile Güney Afrika. Rusya'nın 200 ile dördüncü sırada yer aldığı listeye Türkiye ilk kez girdi. Şu ana kadar 131 Türk vatandaşı Altın Vize karşılığı Portekiz'den gayrimenkul almış durumda.

Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi? Filistin’de bu noktaya nasıl gelindi?

Yunanistan'da ilk 3 ülke arasında yer alan Türkiye, Portekiz'de ise listeye 5. sıradan girdi. Milyoner göçünde de 5'nci sıradan 3'üncülüğe tırmanan Türkiye, nüfusa oranla Çin, Hindistan gibi ülkelerin üzerinde.

(Kaynak: Dünya, Sputnik)

Editör: TE Bilisim