Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Katalonya Özerk Yönetimi’nin, Roma ve Viyana’da yeni “büyükelçilikler” açarak yutdışındaki temsilcilik sayısını yediye çıkarması Madrid hükümetini harekete geçirdi.
Katalan yönetimine (Generalitat) dış politikanın merkez hükümetin sorumluluğunda olduğunu hatırlatan İspanyol Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo, Roma ve Viyana’daki temsilcilikleri yargıya taşımaya hazırlandıklarını açıkladı. Bakan Margallo, Avusturya ve İtalya’da dış temsilcilikler açan Generalitat’ın anayasayı ihlal etmiş olabileceğine işaret etti.
Antena 3 televizyonuna konuşan Jose Manuel Garcia Margallo, Katalonya’nın ‘Dış Eylem’ yasasının da anayasaya uygun olup olmadığını incelediklerini aktardı.
Dışişleri Bakanı, “elçiliklerin” Katalan dili ve kültürünü yaymak içinse bunun İspanyol büyükelçilikleriyle işbirliği içinde yapılabileceğini belirterek, bu girişimin “ayrılıkçı süreci teşvik” için olup olmadığını sorguladı.
“Büyükelçilik” açmaya harcanan paranın eğitim ve sağlık gibi sektörlere yatırım yapılabileceğine değinen Jose Manuel Garcia Margallo, ancak bu konuları seçmenin değerlendirmesinin daha uygun olacağını ifade etti.
Bağımsızlık için uğraş veren Katalonya Özerk Yönetimi, geçtiğimiz günlerde Washington, Londra, Paris, Berlin ve Brüksel’deki temsilcikliklerine Roma ve Viyana’yı da ekledi.
Generalitat Dış İlişkiler Sekreteri Roger Albinyana, önümüzdeki aylarda ve yıllarda, dünya çapında “büyükelçilik” sayısını 50’ye çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı.

Editör: TE Bilisim