Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
ABD Başkanı Barack Obama, bölgedeki en büyük tehdidin IŞİD olduğunu Türk yetkililer ile yaptılan görüşmelerde dile getirdiklerini ifade etti.

Başkan Obama, Beyaz Saray’da 10 gazetecinin dış politika gündemine ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "IŞİD’e yönelik mücadeleyi PKK’yı hedef almak için bahane ettiği iddiasından" kaygı duyup duymadığını sorması üzerine Başkan Obama, “Türklerle yaptığımız görüşmelerde IŞİD’in bölgedeki en büyük tehdit olduğu ve ona odaklanmamız gerektiği şeklindeki net görüşlerimizi paylaştık.” cevabını verdi.

Türkiye’nin PKK’nın saldırılarına karşı kendisini savunmasının meşru olduğunu dile getiren Obama,“Ancak üzerinde çalıştığımız anlaşma dikkatle ‘Suriye’ye giriş yapan yabancı savaşçılara karşı sınırları nasıl kapatabiliriz?’ kapsamında dönüyor. Ve yaptığımız her şeyi bu mesele temelinde yapıyoruz.” dedi.

Huffington Post internet sitesinde, gazetenin Washington Büro Şefi Ryan Grim imzasıyla yayınlanan haberde Obama’nın söz konusu açıklamaları, “Obama'dan Türklere: IŞİD savaşını Kürtleri bombalamak için kullanma” başlığıyla verildi.

Editör: TE Bilisim