Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
ABD Başkanı Barack Obama, federal hükümete kepenk kapattıran Cumhuriyetçileri sert dille eleştirdi. Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada Obama, Cumhuriyetçiler, daha önce kabul edilen sağlık reformu kanununda değişiklik yapılmasına karşılık ‘fidye istediler’ dedi.

Rose Garden’da basının karşısına çıkan ABD Başkanı, birçok Amerikalının uygun fiyata sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engellemek için Cumhuriyetçilerin "haçlı seferi ideolojisi ile" hükümeti kapanma noktasına kadar getirdiklerine işaret etti. Cumhuriyetçileri, "İşlerini yapmak için fidye talep ediyorlar" şeklinde ağır eleştiren Obama, muhalefet partisinin idelojik savaş başlattığını savundu.

Beyaz Saray’daki Oval Ofis’te danışmanları ile bir araya geldikten sonra açıklamada bulunan Obama, Cumhuriyetçileri hükümeti kapatmaktan vazgeçmeye çağırdı.

Cumhuriyetçiler, Başkan Obama’ya, borçlanma taban limitinin arttırılması karşılığında Obamacare uygulamasının bir yıl ertelenmesini şart koşuyorlardı. Muhalefet ile uzun süren pazarlıkların ardından hükümetin anlaşmaya varamaması üzerine bugün itibariyle kamuda çalışan 800 binden fazla insana ücretsiz izin verildi. Ancak zorunlu olan kamu hizmetlerinde çalışan insanların işlerine devam edeceği belirtildi.

BÜTÇEYİ GEÇİRİN, KAPATMAYI DURDURUN

Başkan Obama, dar gelirli halka sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı tanıyan reform için yürütülen pazarlığa Cumhuriyetçilerin son vermesini isteyerek, "Muhalefetin pervasızca tavrı milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkiliyor. Ben Kongre ile bunun pazarlığını yapmayacağım" şeklinde sert açıklamalarda bulundu. Kongre'ye seslenen Obama, "Geçirin bütçeyi ve bitirin bu kepenk kapamayı." dedi.

Obamacare refom paketinin bir kısmı bugün yürürlüğe girdi. İnternetten sağlanan hizmete ilk gün yoğun talep olunca sistemin hata verdiği belirtildi. Obama konuşmasında hatanın bir an önce giderilmesini istedi. ABD Başkanı, Obamacare hizmetinden istifade etmek isteyen bir milyondan fazla insanın healthcare.gov adresli siteyi ziyaret ettiğini bildirdi. Başkan, halkın yoğun taleplerine cevap verebilmek için önümüzdeki birkaç saat içinde arızanın giderileceğini söyledi.

Editör: TE Bilisim