İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
ABD Başkanı Barack Obama, Ukrayna’ya silah ve diğer yardımlarla birlikte Rusya’ya yeni yaptırım içeren tasarıyı onayladı. Ancak Washington’ın şu anda bu paketi uygulamayı düşünmediği belirtildi.

Ukrayna krizi sebebiyle ABD’nin finans, enerji ve savunma sektöründe yaptırım uyguladığı Rusya’da petrol fiyatlarının da düşmesinin ardından mali piyasalarda sorunlar yaşandı. Yeni yaptırım paketi ile ilgili açıklamada bulunan ABD Başkanı Obama, Minsk protokollerin uygulamaya konması durumunda, yeni yaptırımları uygulama niyetinde olmadıklarını, ancak gerekli olması durumunda yönetime ek yetkilerin verildiği ifade edildi.

Rusya’dan Kırım’ı ilhaktan vazgeçmesi ve Doğu Ukrayna’da ayrılıkçı güçlere desteği sona erdirmesini istenen açıklamada, Avrupalı ortakları ile yakın çalışmanın sürdüreceği vurgulandı.

Sputnik’in haberine göre yeni tasarı ile, Ukrayna’ya tanksavar, insansız hava aracı ve diğer silahlar başta olmak üzere askeri yardım yapılması ve iki yıllık süre ile 350 milyon dolarlık bütçe ayrılması uygun görülüyor. Rus savunma şirketlerine ise ek yaptırımların uygulanması planlanıyor.

Editör: TE Bilisim