Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in yerine Washington’a gelen Veliaht Prens Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz Al Suud ile Beyaz Saray’da bir araya geldi. Obama ve ABD-Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’ne katılmak üzere gelen Muhammed bin Nayif, görüşme öncesi kısa bir basın toplantısı düzenlendi.

Oval Ofis’te gazetecilere kısa bir açıklama yapan Obama, ABD ve Suudi Arabistan ilişkilerinin uzun yıllara dayandığına dikkat çekti. İki ülkenin çok zorlu dönemlerde dahi ikili ilişkileri geliştirdiğini belirten Obama, görüşmede Yemen’de yaşanan gelişmeler ve ABD-Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’nde gündeme gelecek meselelerin ele alınacağını kaydetti.

Bölgesel istikrarın sağlanabilmesi adına terörle mücadelenin önemine değinen Obama, Suudi Arabistan’ın bu yöndeki çabalarından övgüyle bahsetti. IŞİD ile mücadelede gelinen nokta, Suriye’deki krizin de görüşmede gündeme geleceğini sözlerine ekledi.

Veliaht Prens Muhammed bin Nayif, Başkan Obama’ya daveti için teşekkür etti. İki ülke ilişkilerinin önemine değinen Muhammed bin Nayif, bölgedeki sorunların üstesinden gelme ve istikrarın sağlanabilmesi adına Beyaz Saray yönetimi ile çalışmayı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

Görüşmeye Yardımcı Veliaht Prens Muhammed bin Selman da katıldı.

Editör: TE Bilisim