Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
ABD Başkanı Barack Obama, geçen hafta Cuma günü vefat eden Kralı Abdullah bin Abdülaziz için başsağlığı dilemek ve yeni Kral Selman bin Abdülaziz ile görüşmek için başkent Riyad'a geldi.

Kral Halit Havaalanı kraliyet terminalinde Obama, Suudi Arabistan yeni Kralı Selman bin Abdullah, Veliahd Prens Mukrin bin Abdülaziz, ikinci Veliaht ve İçişleri bakanı Prens Muhammed bin Nayif'in yanı sıra birçok bakan, Prens ve askeri komutanlar ve üst düzey yetkililer tarafından resmi törenle karşılandı. Karşılama töreni sırasında ABD Başkanı Obama kendisini karşılamaya gelen Suudili Bakanlar, Prensler, komutanlar ve üstdüzey yetkililerle tokalaştı.

Obama'nın Suudi Arabistan ziyareti sırasında Kral Selman ile bir Suud-ABD zirvesi gerçekleştirecek. Görüşmelerde, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra bölgesel ve ulusal konuların ele alınması bekleniyor.

Öte yandan, Obama kalabalık bir heyetle Riyad'a geldi. Obama’ya baba Bush ve Clinton yönetimindeki üst düzey isimler de eşlik ediyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Obama’yı Cumhuriyetçi senatör McCain’in yanı sıra baba Bush dönemi Dışişleri Bakanı James Baker, Ulusal Güvenlik Başkanı Brent Scowcroft oğul Bush dönemi Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile Obama’nın dış politikasını eleştiren Cumhuriyetçi Senatör John McCain eşlik ediyor. Obama’nın heyetinde ayrıca, Dışişleri Bakanı John Kerry ve CIA Direktöre John Bennan da yer alıyor.

Editör: TE Bilisim