Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı! Ermeni iftiralarını çöp eden mahkeme kararı!
El Kaide tarafından rehin tutulan Amerikalı Warren Weinstein ile İtalyan Giovanni Lo Porto’nun terörle mücadele operasyonunda kazara öldürüldüğü açıklandı. ABD Başkanı Barack Obama, “Başkan ve Başkomutan olarak tüm terörle mücadele operasyonlarımızın tüm sorumluluğunu üstleniyorum.” dedi. ABD hükümeti adında hayatını kaybeden kişilerin ailelerinden özür diledi.

Başkan Obama, Weinstein ile Lo Porto’nun kazara öldürüldüğüne dair Beyaz Saray’dan gelen resmi açıklamadan sonra kameraların karşısında geçti. Üzgün olduğu gözlenen Başkan Obama, 11 Eylül saldırısından bu yana terörle mücadele faaliyetlerinin ABD ve tüm dünyada terör saldırılarının engellediğini ve masum hayatları kurtardığını dile getirdi. Masum hayatları kurtarma kararlılıklarının, bu iki insanın hayatını kaybetmesini kendileri için “bilhassa üzücü” hale getirdiğini vurguladı.

Obama, “Geçtiğimiz Ocak ayında, elde ettiğimiz istihbarat ve bilgilere göre Afganistan-Pakistan sınır bölgesindeki El-Kaide yerleşkesini hedef alan Amerika terörle mücadele operasyonunda Warren ve Giovani’nin kazara öldürüldüğüne inanıyoruz.” dedi.

Bir baba ve eş olarak hayatını kaybeden ailelerin çektiği acıları “hayal edemeyeceğini” dile getiren Obama, “Kayıplarını ifade etmeye yetecek herhangi bir kelime olmadığının farkındayım. Onların kederlerini azaltacak herhangi bir söz ve ifadenin olmadığını da biliyorum.” dedi.

Obama, “Başkan ve Başkomutan olarak tüm terörle mücadele operasyonlarımızın tüm sorumluluğunu üstleniyorum.” şeklinde konuştu. ABD hükümeti adına hayatlarını kaybeden kişilerin ailelerine “en derin özürlerini” sunduğunu kaydetti.

Obama, böyle bir hadisenin bir daha yaşanmaması ve masum insanların hayatlarının kurtarılması için bundan sonra da ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Ocak 2012 tarihinden bu yana El-Kaide’nin elinde olduğu sanılan rehinelerin geçtiğimiz Ocak ayında insansız hava aracıyla yapılan bir saldırıda hayatlarını kaybettikleri ifade edildi.

Editör: TE Bilisim