Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi Ukrayna, Oyunun Sonu Nedir? Bütün Bir Ülkenin Özelleştirilmesi
ABD Başkanı Barack Obama, gelecek yıl hükümet olarak beynin ‘dinamik haritası’nı çıkarmayı amaçlayan çeşitli çalışmaların yer alacağı bir proje başlatacaklarını duyurdu. Parkinson, alzaymır, epilepsi gibi hastalıkların tedavi edilmesine yardımcı olması umulan proje için 2014 yılı bütçesinden 100 milyon dolarlık bir kaynak ayrılacak.

Obama’nın ‘Yeni muhteşem Amerikan projesi’ olarak tanımladığı program “Gelişen Yenilikçi Neroteknolojiler yoluyla Beyin Araştırmaları (BRAIN) İnsiyatifi” adını taşıyor. BRAIN İnsiyatifi projesini hayata geçirmekte kararlı olan Obama, yaptığı açıklamada Kongre’ye göndereceği 2014 yılı bütçesinde 100 milyon dolarlık bir payı bu projeye ayıracağını ifade etti.

Beyaz Saray’da bilim adamlarına yönelik bir konuşma yapan Obama, “Bugün ülkedeki en zeki insanları buraya davet ettim.” dedi. ABD ekonomisini güçlü kılan nedenin ‘fikirler’ olduğunu belirten Obama, ABD’nin yeniliği herkesten daha iyi yaptığını ve bunun ekonomiyi daha güçlü hale getirdiğini söyledi. Geçmişe dair çeşitli örnekler vererek devlet olarak bilim adamı ve yatırımcıların başarıları için yatırım yaptıklarını hatırlattı.

Konuşmasında yeni projeden övgüyle bahseden Obama, hala alzaymır, otizm gibi hastalıklara çare bulunamadığını belirterek projenin dünyada milyon değil milyarlarca insanın hayatını değiştirebileceğini ifade etti.

Obama, projenin yeni iş sahalarının oluşmasına yardımcı olacağına da dikkat çekti. Yeni iş sahaları oluşturacak buluşların Çin, Hindistan veya Almanya’da değil ABD’de olmasını istediğini vurgulayan Obama, “Eğer başkalarından önce iyi fikirlere yatırım yaparsak, ticaretimiz ve çalışanlarımız en iyi ürünü ve hizmeti başkalarından önce yapabilirler.” şeklinde konuştu.

Beyaz Saray’ın BRAIN İnsiyatifi fonunun da yer alacağı 2014 bütçesini gelecek hafta Kongre’ye göndermesi bekleniyor.


Editör: TE Bilisim