İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti İşgalci Çin, Doğu Türkistan’ın müdafii Prof. Karluk’un 90 yaşındaki annesini katletti
Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Türkiye devletinin Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde yaşayan Tatar Türklerine önem verdiğini ve sorunlarını çözmek için mücadele ettiğini söyledi. Ergani, bu bağlamda, Türkiye’nin TİKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) aracılığıyla Kırım’daki Türkler için 25 milyon dolarlık yatırım projeleri hazırladığını kaydetti.

        2013 Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, AK Parti Milletvekili Ülker Can, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, CHP Milletvekili Kazım Kurt ve beraberindeki heyet, Kırım Özerk Cumhuriyeti’ne gitti. Türkiye’nin Odesa Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Bahçesaray şehri ile Eskişehir arasında ‘kardeş şehir kültürel işbirliği’ anlaşması yapmak için Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne gelen heyet onuruna bir yemek verdi.

        Başkonsolos Ergani, yemekte yaptığı konuşmada, Türkiye devletinin Kırım Özer Cumhuriyeti’ne yaptığı destek ve yatırımları anlattı. Kırım’ın dünya tarihinde büyük öneme sahip olduğunu belirten Başkonsolos Ergani, bölgede yaşayan Tatar Türklerinin sorunlarını çözmek için Türkiye devletinin büyük mücadele verdiğini kaydetti. Türk hükümetinin Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne özel bir ilgi gösterdiğini ve buradaki Tatar Türklerinin sorunlarını çözmek için çeşitli projeler yürüttüğünü kaydeden Başkonsolos Ergani, bu konuda Başbakan Erdoğan’ın da talimatları olduğunu vurguladı.

        Türk devletinin TİKA kanalıyla Kırım Özerk Cumhuriyeti’ndeki Tatar Türklerinin sorunlarını, sıkıntılarını çözmek için 25 milyon dolarlık yatırım projeleri olduğunun altını çizen Başkonsolos Ergani, şöyle dedi: “ Şu ana kadar Kırım’da önemli projeler hayata geçirildi. Şu anda ise çeşitli projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz. Örneğin Cuma Camii projemiz var. Öğrenciler için yurt projemiz var. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konudaki çalışmaları TİKA yakından takip ediyor. İnşallah bu iki proje en kısa sürede bitirilerek hayata geçirilecek.”


Editör: TE Bilisim