Asya’nın Orta Noktası: Tuva Asya’nın Orta Noktası: Tuva
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bağımsız Öğrenci sendikası 'Doğru hareket' Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği önünde ODTÜ'de yaşanan olaylarda polisin öğrencilere şiddet uygulamasını kınadı.

Destek eylemi yapan Doğru Hareket Grubu üyesi yaklaşık 20 öğrenci Kiev Büyükelçiliği önünde ellerinde; “Hiçbir parmaklık özgürlükten daha güçlü değildir”, “Öğrenci dayanışması”, “Polis şiddetine hayır” ibareleri yazılı dövizlerle sloganlar attı.

Ukraynaca bildiri okuyan grup Türkçe olarak da; “AKP’den gençlik hesap soracak” ve “Biz parasız eğitim istiyoruz” sloganları attı. Gösteri izni olan grup basın bildirisini okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Cihan Haber Ajansı’na özel açıklamada bulunan İvan Şmatko adlı bir grup üyesi; “Biz ODTÜ’de Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ziyareti esnasında çıkan olaylarda polisin öğrencileri dövmesinden rahatsızız. Hastanelerde tedavi gören ve demir parmaklılar arkasında tutulan arkadaşlarımız için buraya geldik. Gerekirse eylemlerimize devam ederiz.” dedi.

Muhabirin Ukrayna’da okuduğunuz üniversitede öğrenciler olay çıkarttığında polis nasıl müdahale ediyor sorusunu ise Şmatko cevapsız bıraktı.

Öğrenci eyleminde Ukrayna İçişleri, eylemcilerden daha fazla çevik kuvvet görevlendirerek Büyükelçilik çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Direk Hareket Grubu 31 Ağustos 2011’de de yine Kiev Büyükelçiliği önünde Hopa davasında tutuklanan öğrenciler için 'Sokağı Özgür Bırak’ eylemi yapmıştı.

Editör: TE Bilisim