Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor Çin, Türkiye’deki Uygurlara Çin ajanları eliyle sınır ötesi zulmünü sürdürüyor
Belçika'nın başkenti Brüksel’de on binlerce çalışan ,hükümetin aldığı kemer sıkma politikasını protesto etmek için sokaklara indi. Ülkede hayatı felç eden genel greve katılan eylemciler kazanılmış hakları kaybetmekten endişe ediyor.

Avrupa’yı derinden etkileyen ekonomik krizin vurduğu ülkelerden Belçika’da 40 bin kişi hükümetin kemer sıkma politikasına karşı yürüdü. Üç büyük sendikanın organize ettiği protesto eylemi nedeniyle başkentte tren ve otobüs seferlerinde ağır aksamalar yaşanırken; posta, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi kamu sektörü olumsuz etkilendi. Olaysız geçen protesto eyleminde polisin geniş güvenlik tedbiri aldı.

Eylemciler tasarruf paketi çerçevesinde maaşların dondurulması, endeksin değiştirilmesi ve geri ödemelerde kesintiye gidilmesine karşı çıkıyor. "Endeksten ellerini çeksinler" diyen bazı göstericilere, "Yıllardır devlet tarafından sömürüldük. Artık sesimizi duyurmak istiyoruz." sözleri ile destek geldi. Öfkeli protestoculardan birisi ise "Sosyalist bir başbakan hükümetin başında ama liberallere çok kulak kabartılıyor. Hükümet onların politikasını takip ediyor." diyerek tepki gösterdi.

Belçika'da seçimlerden 541 gün sonra kurulabilen 6 partili koalisyon hükümeti, 2012 yılında bütçe açığını AB kriterlerine uygun şekilde yüzde 3'ün altına çekebilmek için 11,3 milyar Euro'luk kemer sıkma önlemlerini hayata geçirme kararı almıştı.

Editör: TE Bilisim