Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması Yunanın Türk kıyımının, İskeçe festivali ile kutlanması
Almanya'nın Bremen şehri yakınlarındaki Lilienthal kasabasında yaşayan Büşra Deniz adlı öğrenci, öğretmenini ve öğrenci arkadaşlarını 'Müslüman' ile 'terörist' arasındaki fark konusunda ikna edemedi. Bunun üzerine IŞİD hakkında bir kitap da yazan Jürgen Todenhöfer’i yardıma çağırdı.

Todenhöfer daveti kabul edince, 15 yaşındaki Gymnasium öğrencisi, Bremen Üniversitesi’nde bir konferans organize etti. Deniz bunun için üniversite ile irtibata geçti, biletlerin satışı için Buchstäblich adlı kitapçı ile anlaştı, afişler için babasının bir arkadaşından yardım istedi.

Dokuzuncu sınıfa giden öğrencinin organizasyonu düzenlemesinde politika dersinde öğretmeni ile ters düşmesi etkili oldu. Deniz, Paris’teki saldırılar olduğunda öğretmenini ve diğer öğrencileri ikna etmekte zorlanmış. Öğrenci her ne kadar Müslümanlarla radikal grupların farklı olduğunu anlatmaya çalışsa da bunda başarılı olamamış. Kendi bilgileriyle bunu yapamayacağını anlayan Deniz, bir uzman yardımıyla problemi çözebileceğini düşünmüş ve geçtiğimiz haftalarda IŞİD terör örgütü ile ilgili kitabı çıkan Jürgen Todenhöfer ile irtibata geçmiş. Öğrencinin bu gayretinden etkilenen Todenhöfer fazla düşünmeden kabul etmiş. Todenhöfer, yazdığı kitaplarından elde ettiği geliri Ortadoğu’daki çocuklar için harcıyor.

Yazar dün yayınladığı bir açıklamasında son kitabı ‘IŞİD’de 10 Gün’ başlıklı kitabından kazandığı 100 bin Euro’yu Gazze’deki çocuklara göndereceğini açıkladı.

Editör: TE Bilisim