TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme; TÜRK Dünyası Noterler Birliği’nin kurulmasıyla ilgili bilgilendirme;
 YEMEN’de öyle bir dram yaşanıyor ki, Türkiye dışında bu dramı gören yok dünyada. Türkiye Diyanet Vakfı, 2015 yılında başlayan iç savaş sonrası ülkede oluşan kriz nedeniyle açlık ve hastalıkların giderek yayıldığı Yemen’in yardım çığlığına sessiz kalmıyor.

ÇOCUKLAR GIDAYA MUHTAÇ

Temelli, Yemen’in Marib, Taiz, El Cevf ve Sey’un şehirlerinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerinin tespit edildiğini ve gıda yardımında bulunulduğunu ifade etti. Bölgedeki, barınma gıda ve temiz su eksikliği var. Gıda sıkıntısı en çok çocukları etkiliyor. Çocuklar için takviye, tamamlayıcı gıdaya ihtiyaç duyuluyor. Ziyaret ettiğimiz 1 milyon 700 bin nüfuslu El Cevf şehrindeki sağlık merkezine yetersiz beslenme yüzünden günde 50 civarında başvuru geliyor. dedi.

VAHDE BEBEK KURTARILDI 

Ailesi ile birlikte savaş nedeniyle Umran bölgesinden göç ederek Marib şehrine gelen Vahde bebeğin durumunun içler acısı olduğunu söyleyen Temelli, “Gıda yetersizliği yüzünden vücudu şişmeye ve iltihap toplamaya başlamış. Vahde, ailesinin kara hastanesine ulaştırması ile tedavi altına alındı. Şu an için özel mamalarla beslenen Vahde bebek, bulunduğu hastanenin yeterli imkânlara kavuşmasının ardından tedavi edilecek, ilk aşamada onu kurtardık diyebiliriz” dedi.

YETERSİZ BESLENME %65 

Hastaneye gelen vakaların en az 65’inin yetersiz beslenmeden kaynaklı hastalıklar olduğunu belirten Kara Hastanesi Çocuk bölümü sorumlusu Dr. Lütfü Abdulmecid, yaptığı açıklamada yetersiz beslenmeden kaynaklı oluşan hastalıklarla ilgili gerekli müşahedeyi yaptıktan sonra çocukları tedavi altına aldıklarını söyledi.  

İNSANLAR AĞAÇ YİYOR 

Alsoudi, Türkiye'nin Yemen'deki krizin başından bu yana yanında olduğunu söyledi.

Yemen Yerel Yönetim Bakanlığı Müsteşarı Muhammed Hasan Alsoudi, ülkesindeki durumu anlatırken gözyaşlarını tutamadı. TDV yetkililerin verdiği bilgiye göre Alsoudi,, “Ülkemizde şu anda insanlar ağaçları kesip yiyor. Hayırseverleri acil olarak Yemen'de bir kişi bile olsa kurtarmaya çağırıyoruz" cümleleriyle yardım talebinde bulundu.

DÜNYA DUYARSIZ KALDI

Yemen'in, dünyanın en fakir ülkelerinden biri olduğunu vurgulayan Alsoudi, ülkelerindeki iç savaşın sona erdirilmesi için uluslararası toplumun duyarsız kaldığını ve Birleşmiş Milletler çatısı altında düzenlenen barış görüşmelerinin de sonuçsuz kaldığına dikkati çekti.

DÜNYA, HEMEN HAREKETE GEÇMELİ 

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Açlık, hastalık ve iç savaşla karşı karşıya kalan Yemen’de bütün dünyanın gözleri önünde bir dram yaşanmaktadır. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere uluslararası kuruluşlar ve insanlık Yemen için harekete geçmelidir” dedi. Arslan,  “HAK-İŞ olarak, Yemen’de yaşanan insanlık dramına dur demek için MEMUR-SEN, İHH, Deniz Feneri, Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte “Yemen İnsanlığı Bekliyor” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattık ve kampanyamız devam ediyor. Başta üyelerimiz olmak üzere bütün Türkiye’yi ve insanlığı Yemen halkı ile dayanışmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim